Allt du behöver veta om TopRight Nordic aktie (TOPR)

June 13, 2024
4 min
Aktierblog main image

Allt du behöver veta om TopRight Nordic aktie (TOPR)

Innehållsförteckning

  • Om TopRight Nordic
  • Bolagets verksamhet
  • Aktiekursutveckling
  • Senaste nyheter och rapporter
  • Framtidsutsikter
  • FAQ

Om TopRight Nordic

TopRight Nordic AB (publ) är ett svenskt teknikbolag som utvecklar och säljer avancerade belysningslösningar (2023-05-12). Bolaget grundades 2009 och har sitt huvudkontor i Vellinge utanför Malmö. TopRight Nordic är noterat på Nasdaq First North Growth Market sedan 2017.

Bolagets verksamhet

TopRight Nordic fokuserar på att erbjuda innovativa belysningslösningar (2023-04-28) inom tre huvudsakliga områden: intelligent gatubelysning, industribelysning och inomhusbelysning. Deras produkter är energieffektiva och anpassningsbara för olika miljöer.Bolaget har en stark närvaro i Norden men exporterar även till andra europeiska länder. De senaste åren har TopRight Nordic satsat stort på forskning och utveckling för att ligga i framkant inom sin bransch.

Aktiekursutveckling

TopRight Nordic-aktien (TOPR) har haft en volatil resa på börsen de senaste åren. Efter en stark uppgång 2020 föll kursen tillbaka under pandemin men har sedan återhämtat sig. Aktiekursen handlas för närvarande runt 8 kronor (2023-06-01) med en börsvärdering på cirka 350 miljoner kronor.Många analytiker ser potential i TopRight Nordics innovativa produktportfölj och bedömer att aktien är undervärderad. Bolaget har dock haft utmaningar med lönsamheten vilket oroar vissa investerare.

Senaste nyheter och rapporter

I maj 2023 rapporterade TopRight Nordic ett svagt första kvartal (2023-05-18) med minskade intäkter och förlust. Vd:n förklarade resultatraset med försenade order och höga råvarupriser.För att stärka kassan genomförde bolaget en riktad emission och kvittade en fordran på 2,65 miljoner kronor. Nyemissionen väckte viss kritik från aktieägare.

Framtidsutsikter

TopRight Nordic räknar med en återhämtning under resten av 2023 när försenade order från offentlig sektor förväntas levereras. Bolaget har även siktat in sig på den växande marknaden för industribelysning.På längre sikt tror många att TopRights innovativa lösningar kommer att vara efterfrågade i takt med ökade krav på energieffektivitet och smarta belysningssystem. Mycket hänger dock på bolagets förmåga att nå lönsamhet och behålla sin tekniska konkurrenskraft.

FAQ

Vad gör TopRight Nordic?

TopRight Nordic utvecklar och säljer avancerade belysningslösningar inom områdena intelligent gatubelysning, industribelysning och inomhusbelysning. Deras produkter är energieffektiva och anpassningsbara.

Var är TopRight Nordic noterat?

TopRight Nordic AB (publ) är noterat på Nasdaq First North Growth Market sedan 2017.

Hur har aktiekursen utvecklats?

Aktiekursen har varit volatil de senaste åren men handlas för närvarande runt 8 kronor per aktie. Många analytiker bedömer att aktien är undervärderad.

Hur gick det senaste kvartalet?

TopRight Nordic rapporterade ett svagt första kvartal 2023 med minskade intäkter och förlust, delvis på grund av försenade order och höga råvarupriser.

Vilka är framtidsutsikterna?

Bolaget räknar med en återhämtning under resten av 2023. På längre sikt tror många att TopRights innovativa lösningar kommer att vara efterfrågade, men mycket hänger på bolagets lönsamhet och konkurrenskraft.

AktieNyheterna ger dig de senaste nyheterna, analyserna och insikterna om aktiemarknaden, investeringar och företag. Håll dig uppdaterad och få en djupare förståelse för finansvärlden.

Explore More Categories

Var först med att hålla dig informerad!

Prenumerera på vårat nyhetsbrev för exklusivt innehåll och expertråd:

Subscribe to our newsletter

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Prenumenera nu!